• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VAKALAR ARTTIKÇA KISITLAMALAR DA ARTIYOR CENAZE VE MEVLİTLER İÇİN KARAR!

23/10/2020

Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki sünnet ve cenaze mevlitlerine sadece birinci derece yakın akrabaların katılmasına, vefat eden vatandaşların salalarında kimlik bilgisi dışında defin günü, yeri ve saati gibi konularda anons

     VİZE HABER- Artan Koronavirüs (Covid-19) vakaları beraberinde yeni kısıtlamaları da getirdi. Bulaşın artış gösterdiği sünnet ve cenaze mevlitlerine artık sadece birinci dereceden akrabalar katılabilecek. Yine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, vefat eden vatandaşların salalarında kimlik bilgisi dışında defin günü, yeri ve saati konusunda ayrıntılı bilgi verilmemesini kararlaştırdı. Belediye Başkanlıkları ve Müftülükler ölümlerle ilgili anons ve duyuru yapamayacaklar.
3 SAAT ARA İLE ANONS
     İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu son toplantısında alınan bir başka karar ise kapalı alanlara yönelik 3 saat aralıkla anonsların yapılması oldu. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunlaşmaların artacağı öngörüldüğünden kapalı alanlarda kalabalık şekilde toplanılmasının halk sağlığı açısından risk oluşturduğu ve kapalı yerlerin sık sık havalandırılması gerektiğinden vatandaşlara duyuru yapılmasına karar verildi.
    Belediyelerin, il özel idarelerinin, kolluk araçlarının sesli duyuru sistemleri ile camilerden 3 saat ara ile yapılacak duyuruda; “Kıymetli vatandaşlarımız; Salgınla mücadele maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyma konusunda çok dikkatli olmalıyız. Saygıdeğer hemşerilerimiz, Sonbahara girdik, kış yaklaşıyor. Özellikle tüm kapalı yerlerde ve yoğunluğun arttığı alanlarda fiziki mesafe kuralı noktasında daha dikkatli olmalıyız. Salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. İnşallah birlikte başaracağız” metni okunacak.
KANTİNLERLE İLGİLİ KARAR DA ÇIKTI
     13 Mart 2020 tarihinden itibaren kapalı olan okul kantinlerinin Milli Eğitim Bakanlığının 18.10.2O2O tarih ve 15021892 sayılı Genelgelerinde yer alan usuller doğrultusunda faaliyetlerine izin verilmesi de kurul kararında yer aldı.
     Yine aynı kurul kararında, İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede, 7 gün 7 konu 7 denetim başlığı altında bahsedilen ve 25 Ekim 2020 tarihinde yapılması planlanan berber/kuaför/güzellik merkezleri ve salonları denetimlerinin tarihinin 23 Ekim olarak değiştirildiği ifade edildi. Kararda, Kırklareli’deki berber/kuaför/güzellik merkezleri ve salonları denetimlerinin bu işletmelerin Pazar günleri kapalı olması sebebiyle 23 Ekim Cuma günü yapılmasına, 23 Ekim Cuma günü yapılması planlanan AVM denetimlerinin ise 25 Ekim 2020 Pazar günü yapılmasına karar verildi” denildi.- Nihat Demirel
 
214 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN