• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Mısır Tarla Günü Müsellim köyünde yapıldı

16/10/2020

​ İlçemize bağlı Müsellim köyünde 14 Ekim 2020 günü mısır çeşit ve mısırda karık sulama metot demonstrasyonunun tarla günü yapıldı.

     VİZE HABER- Bakanlık tarafından uygulanan "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile  Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen mısır çeşit ve mısırda karık sulama metod demonstrasyonunun tarla günü, üretici Erhan Muştu'ya ait tarlada yapıldı. Tarla gününe  Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer, İl Müdürü Funda Eylem Özel, İl Müdür Yardımcısı Ulaş Ay, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü'nden Islah Genetik Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Duman ve Dr. Mehmet Cavit Sezer, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, teknik personel ve üreticiler katıldı.
     Programın açılış konuşması Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Zeynep Şeyda Gürsu  tarafından yapıldı. Ardından tarla sahibi üretici Erhan Muştu yapılan demonstrasyonda "Yerli" ve "Milli" çeşitlerden olan HACIBEY, AGA, ADA 523 çeşitlerinin tohumlarıyla ilgili izlenimleri hakkında bilgiler verdi.
      Programda daha sonra söz alan Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Islah Genetik Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Duman,  yapılan çalışmalar ve verimler hakkında detaylı bilgileri katılımcılarla paylaştı. Duman konuşmasında; Ülkemizde silajlık mısır ortalama verimler göz önünde bulundurulduğunda, ekimi yapılan yerli tohumlarımızın gayet başarılı olduğunu belirterek, yerli mısır tohumlarının önemi ve ekim alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmaların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
      İl Müdürü Funda Eylem Özel, Kırklareli ili hayvancılığının ülkemiz içerisinde ileri seviyede olduğunu belirterek yaptığı konuşmasında; “Özel yerli tohumlarımızla yapılan mısır üretiminden elde edilen verim değerleri yüz güldürdüğüne işaret ederek, üreticilerimizin yerli ve milli tohumlarımızı tercih etmesi konusunda hiç bir problem bulunmadığını ifade etti. İl Müdürü Özel ayrıya yerli tohum kullanımının ve yaygınlaştırılmasının teşvik edileceğini de belirtti.
     Programın sonunda söz alan Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer ise yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde "Yerli" ve "Milli" üretimin artması için yapılan çalışmaların önemine değinerek, ülkemiz ve bölgemiz için su kaynaklarının etkin kullanımına işaret etti.
    Konuşmaların ardından demonstrasyon alanı gezilerek katılımcılara bizzat yerinde bilgi aktarımında bulunulmasıyla program sona erdi.- Nihat Demirel
707 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN