• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

“Köyümde Yaşamak İçin 1 Sürü Nedenim Var” projesi

09/10/2020

Kırklareli Valiliği himayelerinde, 2023 Kırklareli Vizyonu çerçevesinde uygulamaya konulan “Köyümde Yaşamak İçin 1 Sürü Nedenim Var” Projesi’nde imzalar atıldı.

     VİZE HABER-  Küçükbaş Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, kırsal gelir kaynaklarının arttırılması, Köyden kente göçün önlenmesi amacıyla Sözleşmeli Küçükbaş Üretim Modeli temelinde hazırlanan ve Ziraat Bankası işbirliği ile uygulamaya konulan projenin protokol imza töreni Vali Osman BİLGİN ve Ziraat Bankası Bölge Müdürü Necati SACIHAN'ın katılımıyla yapıldı.
     07 Ekim 2020 Çarşamba günü Dirin Çiftliğinde gerçekleşen programda konuşan Vali BİLGİN; hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde herkes tarımın ve hayvancılığın önemini anladığını ifade etti.
Gıda erişimi ve gıda güvenliğinin önemli olduğuna işaret eden Vali BİLGİN "Üretim ve tüketim dünyanın en önemli meselesidir. Değişen dünyada bu olguyu çok iyi okumalı ve bu yönde tedbirler almalıyız. Trakya hayvancılık bakımından çok önemli, özellikle küçükbaş hayvancılıkta ilimizde önemli bir konumda. Ancak hayvan sayılarımız yeterli düzeyde değil. Trakya olarak hayvancılıkta rol model olmalıyız." dedi. İl genelindeki meraların yüzde 90’nın kullanılmadığın dikkat çekerek,  "Acı ama gerçek meralarımızı kullanamıyoruz. Muhtarlarımız meraları daha etkin kullandıracaklar, 'Ben köyümüm merasını kullandırmıyorum' diye bir şey yok, ya kullanacağız, ya kullanacağız bu konu artık kapanmıştır. Bu meralar kimin köylünün, köylüde buralardan yararlanacak" dedi. Vali BİLGİN Çobanlık mesleğinin önemine değinerek, çoban kepeneği giydi.
Vali BİLGİN gerçekleşen imza töreni sonrası çiftliği gezerek işletme sahiplerinden faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Dirin çiftliği sahibi Mesut DİRİN ve üreticilerimize Ülkemiz ve ilimiz hayvancılığı ve ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.- Nihat Demirel
222 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN