• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

DOLANDIRICILIK OLAYLARI YİNE CAN YAKTI

25/09/2020

Değişik yöntemlerle yapılan dolandırıcılık olaylarına yenileri eklendi. Yapılan tüm uyarı ve ikazlara rağmen dolandırıcıların kurbanı olan vatandaşlar soluğu emniyette aldılar.

     VİZE HABER- Edinilen bilgilere göre; 23 Eylül 2020 günü meydana gelen olayda, kendisini bir banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcı, ilçemiz Devlet mahallesinde ikamet eden İ.G. adlı vatandaşı arayarak kredi sigortasına ait olan 900 TL paranın hesabına yatırılacağını belirtti. Ancak işlemin yapılabilmesi için şifre bilgisine ihtiyacı olduğunu belirten dolandırıcı, şifreyi alarak paranın hesaba yatırılacağını belirtti. Bir süre sonra banka hesabını kontrol eden İ.G. adlı vatandaş, hesabında bulunan 38 bin TL paranın çeşitli yerlerde kullanılarak harcandığını fark ederek bankaya durumu bildirdi. Yapılan bloke ile paranın bir miktarı kurtarılırken, 33 bin 700 TL’nin dolandırıcılar tarafından harcandığı belirlendi. Tahkikat sürüyor.
İKİNCİ EL OYUN KONSOLU ALACAKTI
     Yine ayın gün meydana gelen bir başka dolandırıcılık olayı ise farklı bir yöntemle gerçekleştirildi. Oyun konsolu almak amacıyla ikinci el malzeme satışı yapılan bir sitede araştırma yapan Gazi mahallesinden Y.A. adlı vatandaş, bulduğu oyun konsolunu almak için sahibi ile irtibata geçti. Telefonda kendisini polis olarak tanıtan ve alıcının güven duymasını sağlayan dolandırıcı, söz konusu oyun konsolu için 1700 TL karşılığında anlaşma sağladı. Teslimat konusunda Y.A. adlı vatandaşı ikna edebilmek için kargo şubesi önünde paketi teslim ederken çekilmiş fotoğrafı gönderen dolandırıcı, Y.A.’nın emin olması üzerine bir banka şubesi üzerinden parayı havale ettirdi. Bir süre bekledikten sonra kargosunun gelmemesi üzerine şüphelenen Y.A. adlı vatandaş yaptığı aramada söz konusu telefona bir daha ulaşamayınca, dolandırıldığı gerekçesiyle şikâyetçi oldu.- Nihat Demirel
252 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN