• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize’de ilk DİTAP Sözleşmesi Yapıldı

25/09/2020

DİTAP kapsamında Vize’de sözleşme imzalayan ilk üretici Raşit Emre Yılmaz olurken, ilk alıcı ise Turgay Güney oldu.

     VİZE HABER- Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımda dijitalleşme adına önemli bir adımı DİTAP (Dijital Tarım Pazarı) Projesi kapsamında Vize’de bir ilk olan alım sözleşmesi, üretici Raşit Emre Yılmaz ile alıcı Turgay Güney arasında, İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu eşliğinde imzalandı. 
     İlçe Tarım Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza töreninde yapılan açıklamada, DİTAP’ın ana hedefinin alıcı ile satıcıyı bir araya getirmek olduğu ifade edilirken, Dijital Tarım Pazarının sözleşmeli üretim getiren bir sistem olduğunun da altı çizildi. Önemli olanın üreticinin kendi ürününü hak ettiği değerde satabilmesi ve alıcıların da bu ürünleri bulabilmesi olduğu belirtildi.
     Üreticilerin ürün tanıtımı için bir fırsat olan DİTAP projesinin yaygınlaşması için İlçe Tarım Müdürlüğü çalışmalarının sürdürüleceği de ifade edilen açıklamada, sistemin bütün üreticilere hayırlı olmasını temennisinde bulunuldu.
DİTAP NEDİR?
     Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımda dijitalleşme adına hayata geçirdiği Dijital Tarım Pazarı (DİTAP)  sayesinde üreticiler ürettikleri ürünleri değer fiyattan alıcı ile buluşturabiliyor.
     DİTAP üzerinden üretici ile alıcı doğrudan  bağ  kurabiliyor. Bu sayede  üretici elindeki ürünü  değerinde satarken, alıcı da daha uygun fiyattan ürüne ulaşıyor. Online bir platform olan DİTAP'a üreticiler ve alıcılar  e- Devlet şifresi ile kolaylıkla üye olabiliyor. İstenilen yer ve zamanda platforma rahatlıkla giriş yapılabiliyor. – Nihat Demirel
263 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
NECDET TEZCAN