• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Süper meyve "ARONİA"da yüz güldüren hasat

25/09/2020

Birçok hastalığa faydası bulunan ve kanseri önleyici süper meyve olarak bilinen "aronia"nın ilçemizdeki hasadı tamamlandı.

     VİZE HABER- Bölgemizde buğday ve ayçiçeği tarımına alternatif olabileceği düşüncesiyle ekimine başlanan ve ilçe genelinde ekili alanı yaklaşık 200 dönüme ulaşan aronia bitkisi hasadı eylül ayının ilk haftasında yapıldı.
     Hasadın mevsiminin gelmesi nedeniyle Soğucak köyü Davalı pınar mevkiinde 32 dekar arazide aronia meyvesi yetiştiriciliği yapılan Vadi Aronia’nın sahibi Sezgin Çakan ile görüştük. 2 yıl önce ektikleri fidanların bu yıl 3 yaşında ilk ürünlerini verdiklerini belirten Çakan, oldukça verimli olan meyvenin Trakya iklimine de uygun olduğunu belirterek şunları söyledi;
     “Bize Vadi Aronia olarak Soğucak köyümüzün Davalıpınar mevkiinde 30 bin m2 alan üzerine 12 bin fidan ekerek Aronia yetiştiriciliğine başladık. Bu yıl ilk hasadımızı gerçekleştirerek 4 ton ürün elde ettik. Önümüzdeki yıl bu miktar fidanların daha da olgunlaşması ile yaklaşık 15 tona kadar çıkacaktır. Aronia bitkisi 5 ila 7 yaşında maksimum seviyeye ulaşmakta ve ardından dönüm başına 1500 kg ürün vermektedir. Düzenli bakım ile fidanlar 30 yıl yaşayabilmektedir. Anaç fidanlarımızı Polonya’dan ithal olarak getirttik. Fidan yetiştiriciliği içinde 120 m2’lik bir sera oluşturduk. Serada bulunan 25 bin adet fidanın 20 bin tanesini önümüzdeki yıl tarlamıza ekeceğiz” dedi.
 
338 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN