• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Düğünlere Davetli Listesi ve Kamera Zorunluluğu..!

28/08/2020

Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, pandeminin yayılmasını önlemek amacıyla yaz mevsiminde artan düğün sünnet, kına, nişan gibi organizasyonların kameraya alınarak, gerek görülmesi halinde kolluk kuvvetlerine teslim edileceğine dair taahhütn

     VİZE HABER- Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 20.08.2020 tarih ve 2020/96 nolu kararı ile bir süre önce Mahalle Denetim Ekipleri’nin kurulmasına yönelik kararın ardından bu ekiplerin nasıl görev yapacaklarını açıkladı.
     Bu çerçevede, il veya ilçe salgın denetim merkezlerinde 7 gün 24 saat görev yapacak yeterli sayıda personel görevlendirilecek, Kovid-19 kapsamında alınan önlemlere veya kurallara aykırı durumlarla karşılaşan vatandaşlar Hayat eve sığar (HES) uygulaması üzerinden ya da 112, 155 veya 156 çağrı numaralarından il veya ilçe salgın denetim merkezlerine ihbarda bulunabilecek.
     Bir işyerinde müşterinin herhangi bir risk taşıyıp taşımadığının kontrolünün yapılabilmesi için HES kodlarının işletmeci ve sorumlu kişiler tarafından okutulması uygulaması yaygın şekilde kullanılacak.
İŞÇİ SERVİSLERİ VARDİYA ÇIKIŞI DENETLENECEK
     Kırklareli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ayrıca, il genelinde koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemek amacıyla işçi servis araçlarının Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rehbere göre kolluk kuvvetlerince vardiya çıkışlarında denetlenmesine karar verdi.
DÜĞÜNLERE LİSTE VE KAMERA ZORUNLULUĞU
     Öte yandan kurul, yaz mevsiminde artan düğün sünnet, kına, nişan gibi organizasyonlarda denetimlerin sıklaştırılmasına, düğün davetli listelerinin mutlaka tutulmasına, tüm düğün ve toplu organizasyonların kameraya alınarak, gerek görülmesi halinde kolluk kuvvetlerine teslim edileceğine dair taahhütnameye madde eklenmesine karar verdi. – Nihat Demirel
 
279 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN