• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

BAŞKAN ÖZALP; TARİHİMİZE VE KÜLTÜREL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

21/08/2020

Vize Belediyesi, günden güne yıpranan ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Ferhat Bey çeşmesinde restorasyon çalışmasına başlıyor.

     VİZE HABER- İlçemiz Kale Mahallesi’nde Sokak Sağlıklaştırma projesi hızla devam ederken, bu çalışmanın yanı sıra Ferhat bey çeşmesi de restore edilecek. Hazırlanan projenin Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruna Bölge Kurulu tarafından onaylanmasının ardından ihale edilen çeşme restorasyon işini Milenyum inşaat firması aldı. Firma önümüzdeki aybaşından itibaren çalışmalara başlayacak.
     Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp; “Kale Mahallemizde Adalet Erez İlkokulu’nun bulunduğu sokakta (Ferhat Bey Hamamı’nın önünde) yer alan ve 16. Yüzyılda yapılan en son 1838 yılında (182 yıl önce) onarımı gerçekleşen Ferhat bey çeşmesinin restorasyon çalışmasına başlıyoruz. İki, üç ay içerisinde tamamlanacak olan restorasyon ile bölgenin korunması ve geliştirilmesi yönünde büyük bir adım atılmış olacak. Yaptığımız çalışmalarla ilçemize kimlik kazandırmayı hedefliyoruz. Tüm değerlerimize sahip çıkmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.- Nihat Demirel
331 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN