• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vali Bilgin’den Vize’ye ziyaret

21/08/2020

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 20 Ağustos 2020 Perşembe günü çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilçemize geldi.

     VİZE HABER- Beraberindeki Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile birlikte dün saat 11.30’da Vize’ye gelen Vali Osman Bilgin, ilk olarak göreve yeni başlayan Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Bilgin, Vizeli’lerin merakla beklediği okul yapımı konusunda sevindirici haber verdi.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İHALESİNE ÇIKILIYOR
     Konuşmasına göreve yeni başlayan Vize Kaymakamı Elif Canan Tunçer’e ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulunarak başlayan Vali Osman Bilgin şunları söyledi;
     “Bilindiği üzere ilçelerimizi koordinasyon amacıyla farklı zamanlarda ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretimizde onlardan birisi. Bugün hem burada koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmeyi, hem de Sayın Başsavcımız kendi sorumluluk alanındaki adliyelerimizde emniyet ve jandarma kurumları arasındaki ilişkileri, kaymakamlık arasındaki ilişkileri koordine etmek ve ilçenin sorunlarını ilçe Kaymakamından dinlemek amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirdik.
     Vize zaten yeni hastane inşaatının tamamlanmasıyla birlikte özellikle korona virüsle mücadelede kapsamında önemli bir ivme kazandı. Aynı zamanda Vize kamuoyunun gündeminde olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu ile ilgili önemli bir konu vardı. Onu da çözdük. Bir ay içerisinde bu okulumuzun yapımı ile ilgili ihaleyi yapacağız.
     Yine Vize’de Avrupa Birliği projesi kapsamında yürüttüğümüz projelerimiz bulunuyor. Özellikle sıfır atık kapsamında 450 bin euro’luk projemiz var. Bu projede biz zaten köylerimizin tamamında çöp topluyoruz ama aynı zamanda ayrıştırma yaparak, kartlı bir sistem ve sıfır atık prensibiyle birlikte insanlarımız hem çöplerini düzenli olarak toplayacaklar, hem de karşılığında ücret almış olacaklar. Detaylı bilgiyi proje açılışında sizlerle paylaşacağız. Yine Müsellim köyümüzde Avrupa birliği projemiz kapsamında güzel bir park ve rekreasyon alanı projemiz var” dedi.
     Kaymakamlık ziyareti sonrası ilçemiz Doğanca köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden Pagder-Aslan Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Bilgin, daha sonra ilçemizden ayrıldı.- Nihat Demirel
229 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN