• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Saray – Kırklareli Otoyolu Temel Atma töreni yapıldı…

07/08/2020

Vize’den geçecek olan Saray - Kırklareli yolunun temeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından atıldı.

     VİZE HABER- 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü Pınarhisar ilçesinde düzenlenen temel atma törenine katılan Bakan Karaismailoğlu, Tekirdağ'ın Saray ilçesi ile Kırklareli'ni bir birine bağlayacak karayolunun temelini attı. Temel atma töreni öncesinde Vali Osman Bilgin, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve beraberindekiler ile birlikte Pınarhisar Belediyesini ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra Trakya'nın ulaşım gücünü arttıracak Saray-Kırklareli otoyolu projesi temel atma törenine katıldı.
     Programda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; “Temelini atacağımız, Kırklareli'ni Saray üzerinden bir başka tarım ve sanayi kentimiz Tekirdağ'a bağlayan Saray-Kırklareli Yolu'nun toplam uzunluğu 71,1 km. 11 kilometrelik Kırklareli Şehir Geçişinin üstyapı iyileştirmesiyle birlikte, ÇakıllıVize ve Pınarhisar Çevre Yollarının dahil olduğu 27,5 kilometrelik kesim bölünmüş yol, kalan 43,6 kilometrelik kesim ise tek yol standardında tamamlanacak. 185 metre uzunluğunda 4 adet köprünün de yer aldığı 7,5 kilometrelik Pınarhisar Çevre Yolunu 2021 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Projenin tamamını ise 2022 yılı ilk çeyreğinde bitirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle bu hat üzerinde daha güvenli ve konforlu bir ulaşım tahsis edilecek, ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek. Saray, Vize, Pınarhisar ilçeleri arasında ağır taşıt trafiği rahatlayacak, Saray-Kırklareli Yolu; Kırklareli ilinin kuzeybatısından İstanbul Havalimanı'na ulaşımı da sağlayacak" şeklinde konuştu.
     Gerçekleşen Saray-Kırklareli otoyolu projesi temel atma töreni sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindekiler Vali Osman Bilgin'i makamında ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette Vali Osman Bilgin, Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Kırklareli’nde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.
     Valilik ziyaretinin ardından, Kırklareli-Edirne otoyolu (İnece-Ürünlü kesimi) açılış töreni, Bakan Karaismailoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Toplam uzunluğu 47.5 kilometre olan Kırklareli-Edirne otoyol projesinin açılışı yapılan 11 kilometrelik İnece-Ürünlü kesiminde, ulaşım süresi 15 dakikadan 5.5 dakikaya düşecek, yıllık 13 milyon TL zaman ve 2 milyon Tl akaryakıt tasarrufu ile yıllık 874 ton karbon emisyon salınımında azalma sağlayacak. Projenin tamamının 2021 yılında bitirilmesi hedefleniyor.- Nihat Demirel
 
270 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN