• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

15 Temmuz Destanı Coşkuyla Kutlandı

17/07/2020

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama Programı, Çarşamba günü Vize’de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

     VİZE HABER- 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi  ve Milli Birlik Günü vesilesiyle vatanımıza ve bayrağımıza canı pahasına sahip çıkan kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi anmak üzere düzenlenen program kapsamında Kaymakam Soner ZEYBEK ve beraberindeki daire amirleri tarafından ilçemiz kabristanlarındaki  şehit kabirleri ziyaret edilerek dualar okundu.
     İlçemiz Merkez Camiinde öğle namazına müteakip 15 Temmuz Şehitlerinin ruhuna Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi.
     15 Temmuz Şehitlerinin anısına Hasboğa-Çövenli arasında oluşturulmuş olan Hatıra Ormanına, Kaymakamımız ve daire amirlerinin katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirildi. 18.00-20.00 saatleri arasında Cumhuriyet meydanında fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Saat 20.00'da İlçemiz halkı ve öğrencilerinin katılım gösterdiği bisiklet turu düzenlendi.
     İlçemiz Cumhuriyet  Meydanında saat 22.30'da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran-ı Kerim Tilavetinin okumasının ardından  İlçemiz Vize Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Rabia KÖKSAL'ın İl ikincisi olduğu 'Başarısız Darbe Girişimi' adlı kompozisyonu okuması ile devam etti. Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Neslihan YEŞİLTAŞ'ın 'Selam Olsun' adlı şiiri okumasının ardından program Sayın Kaymakamımız Soner ZEYBEK'in konuşması ile devam etti. Ardından İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hamiyet BADEM'in 'Bu Vatan Bizim', Eylem YARBASAN'ın 'Bayrak' ve Gül SEZEN'in '15 Temmuz' adlı şiirlerini okumasının ardından şiir ve kompozisyon okuyan öğrencilere Kaymakam Soner ZEYBEK tarafından hediyeler verildi.
     15 Temmuz şehitleri, tüm şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizin ruhuna dua edilmesinin ardından 00.13'te tüm camilerimizden salalar okunmasının ardından program sona erdi.- Sevil Demirel
232 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN