• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İÇİN YAPIM ONAYI ALINDI

10/07/2020

2018 yılı Ocak ayından itibaren eğitim ve öğretime ara verilerek boşaltılan ve ardından yıkımı gerçekleştirilen Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Vize MTAL) için bakanlık tarafından yapım onayı verildi.

     VİZE HABER- Vize MTAL okulunun yeniden yapımı için çalışmalara başlanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından deprem analizlerinin tamamlanmasının ardından yıkılarak yerine yenisi yapılması kararlaştırılan ve yıkıldıktan sonra yaklaşık 2,5 yıldır yeni bina yapım ihalesi ertelenen Vize MTAL binası önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak.
VALİ BİLGİN “TAKİPÇİSİ OLACAĞIM” DEMİŞTİ
     Lise için yeni bina yapımının uzun süre ertelenmesinin ardından devreye giren Kırklareli Valisi Osman Bilgin, ilçemize gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında konunun takipçisi olacağını belirtmiş ve yaşanan pandemi sürecine rağmen Vize MTAL binasının yapımı için girişimlerini sürdürmüştü. Vali Bilgin tarafından yapılan girişimler sonucu nihayet okulumuz için yeni bina yapımına onay verildi.
     Geçtiğimiz günlerde Ak parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler ve Vize İlçe Başkanı Ahmet Aydın ile birlikte Bakanlığa bir ziyaret gerçekleştiren Kırklareli Valimiz Osman Bilgin, 2020 Yılı Yatırım Programında yer alan okulun yapım onayının alınmasını sağladı.
     Valimiz Osman Bilgin’in kısa süre içerisinde yapılması beklenen ihale sürecini de yakından takip edeceğine, okul öğrencilerine ve velilerine de müjdeli haberi vereceğine inanıyoruz.
     Projeye göre, Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yapılacak olan yeni okul binasında 16 derslikli eğitim binası ve 4 atölyeli atölye binası inşaa edilecek.- Nihat Demirel
300 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN