• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Dalgalı Denize girme!

26/06/2020

İlçemiz Kaymakamı Soner Zeybek, deniz mevsiminin başlaması nedeniyle boğulma olaylarının yaşanmaması amacıyla vatandaşları Rip akıntısına karşı uyardı.

     VİZE HABER- Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte ilçemiz sahilleri de tatilcilerle dolup taşmaya başladı. Uzun süredir koronavirüs nedeniyle evlerinde kapalı kalan vatandaşlar sahillere akın ederken, alınan tüm önlemlere rağmen her yıl boğulma olaylarının yaşanması nedeniyle ilçe Kaymakamı Soner Zeybek vatandaşları rip akıntısına karşı uyardı.
      Dünya şampiyonu bir yüzücünün dahi karşı koyamayacağı kadar güçlü olduğunu belirttiği Rip akıntısı ile ilgili sosyal medya hesabından bilgiler paylaşan Kaymakam Zeybek şunları söyledi;
     “Çeken akıntılar, deniz dip yapısının topuk-dalyan-topuk (kum tepeciği-yarık-kum tepeciği) şeklinde olduğu bölgelerde görülen ve sığ sudan derin suya hareket eden oldukça kuvvetli akıntılardır. Rüzgârlı havalarda topuklarda (kum tepesi) kırılan dalgaların dalyan (çukurluk) bölgelerinden geriye doğru hareketi sonucu oluşan bu akıntılar, dünya şampiyonu bir yüzücünün dahi karşı koyamayacağı kadar güçlüdür. Rip Akıntısı dolayısıyla boğulmaları önlemek çok basit: DALGALI DENİZE GİRME. Bu yıl Vize için hedefimiz Rip Akıntısı dolayısıyla hiç boğulma olmasın. Bu bizden çok sizin elinizde” dedi.
295 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN