• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Başkan Özalp; “Sivrisinek ve larvalarla mücadeleye devam” dedi.

19/06/2020

Belediye tarafından karasinek ve sivrisinek ile mücadele çalışmalarına devam ediliyor. Ekipler tüm mahallelerde sivrisinek ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları yapıyor.

     Belediye tarafından karasinek ve sivrisinek ile mücadele çalışmalarına devam ediliyor. Ekipler tüm mahallelerde sivrisinek ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları yapıyor.
     VİZE HABER- Vize Belediyesi yaz  mevsimi dolayısıyla ilçemizde karasinek, sivrisinek türü larvalara karşı mücadele çalışmalarına başladı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tüm mahallelerde sivrisinek ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları yapıyorlar.
     Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ercan Özalp; Çalışmalar kapsamında yağmur drenaj ve kanalizasyon hatları ile dere yataklarında, durgun su yataklarında ve gübrelik alanlarda larvalara karşı mücadele başlatıldığını belirtti.  İlaçlama çalışmalarına aralıklarla devam edileceğini de ifade eden Başkan Özalp, bu mücadelede halk desteği sağlanmadan başarıya ulaşılamayacağını dile getirdi. Bu kapsamda Sivrisinek ve karasinek mücadelesinde vatandaşlarında hassas olması gerektiği belirten Belediye Başkanı Ercan Özalp, belediyeye destek olmak amacıyla vatandaşların uygulayabileceği konularla ilgili bilgiler verdi;
* Evinizde ve çevrenizde üreme alanı olabilecek en küçük su birikintisine dahi izin vermeyiniz.
*Bodrum katlarınızda su birikintisi olması durumunda mutlaka boşaltılmasını sağlayınız.
*Fosseptik kapaklarının aralık kalmadan yerleştirilmesine ve sünger marifeti ile kapatılmasına, çatılarda bulunan havalandırma bacalarınızı sinek teli ile örtmeye özen gösteriniz.
* Hayvanların içme sularını mutlaka haftada bir dökerek yenileyiniz.
* Kullanma suyu için depolanan suların üzerini kapatınız.
* Çevremizde bulunan kullanılmayan kap-kacak, kova, bidon ve buna benzer malzemeler içlerinde su birikimi olmayacak şekilde ters olarak kapatınız.
* Tarla ve bahçelerde su birikintisi oluşturabilecek çukurları doldurunuz.
* Etrafınızda açıkta çöp bırakmayınız. Çöp poşetlerinin ağzını sıkıca kapatınız. Konteynerlerin kapağını mutlaka kapatınız.
* Gübreliklerin üzerini naylon vb. bir örtü ile karasinek girişine izin vermeyecek şekilde kapatınız.
* Bahçelerdeki meyve ağaçlarından düşen meyveler, çürümüş meyve sebze artıklarını uzaklaştırınız” dedi.- Nihat Demirel
 
334 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN