• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

3 AYLIK VAKA SAYISINA 7 GÜNDE ULAŞILDI

19/06/2020

Vize’de geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren büyük artış yaşanan koronavirüs Covid-19 salgınında 3 aylık vaka sayısına 7 günde ulaşıldı.

VİZE HABER- Namık Kemal Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımızda covid-19 virüsünün tespit edilmesinin ardından takip eden günlerde test amacıyla Vize Devlet hastanesinde aşırı yoğunluk oluştu. Bir atölye ve bir fabrika çalışanlarından bazılarında da virüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından Kırklareli Valiliği tarafından ilçemiz Namık Kemal Mahallesinde karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. Polis ekipleri karantina altına alınan bölgelerde giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.
BİR HAFTADA 1000 TEST YAPILDI
      Vize Devlet Hastanesi görevlileri, Kovid-19 vakalarının görüldüğü Namık Kemal Mahallesi başta olmak üzere değişik mahallerde bulunan vatandaşlara boğaz ve burun kürü uygulayarak test örnekleri aldı. Kovid-19 şüphesi oluşan vatandaşların müracaatları ile bir hafta içerisinde 1000 test sayısına ulaşıldı. Testi pozitif çıkan Vizeli’ler ambulansla evlerinden alınarak Kırklareli’nde bulunan pandemi hastanesine götürülerek tedavi altına alındılar.
FİLYASYON ÇALIŞMALARI YAPILDI
     Artan vaka sayısı nedeniyle Kırklareli’nden Vize’ye sevk edilen ekiplerin katılımıyla kapsamlı tespitler ve filyasyon çalışmaları yapılmaya başlandı. Pozitif çıkan kişilere yönelik anında tedavi altına alma ve temaslılarına evde izolasyon çalışmaları uygulanmaya başlandı. Ekiplerin titizlikle yaptığı çalışmaların ardından virüsün yayılımı yeniden kontrol altına alınırken,  salgının hala devam ettiği gerçeğini de göz önünde bulundurarak kişisel tedbirlere dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunuldu.
DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
     İlçede koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tespit edilmesinin ardından dezenfekte çalışmalarına hız verildi. Vize Belediyesi ekipleri, ilçede sokak, cadde ve meydanlar ile ticari taksi ve toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışması yaptı. Vaka görülen yerlerde belediye ekipleri tarafından dezenfekte edildi.
 
382 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854
NECDET TEZCAN