• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

SAZAN BALIĞI YAVRULARI GÖLETLERE SALINDI

05/06/2020

"Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri'nde üretilen Sazan balığı yavruları Vize’deki göletlere salındı.

     VİZE HABER- Kırklareli genelinde 14 farklı gölete toplam 96.000 adet sazan balığı yavrusu bırakılırken, ilçemizde ise Evrenli ve Kışlacık Köyündeki göletlere 2000 er, Kömürköy ve Küçükyayla Köyündeki göletlere ise 1000 er adet yavru balık salımı yapıldı. Programa Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte köy muhtarları katıldılar.         
     Projeyle, iç sulardaki küçük ölçekli balıkçılığın desteklenerek kırsalda yaşayan vatandaşların kaliteli protein kaynağına ulaşmaları ve hane halkı gelirinin arttırılması, sportif olta balıkçılığı ve rekreasyon amaçlı yapılan balıkçılığın geliştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için vatandaşlardan, av araçları, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uymaları ve en az bir kez üremelerine imkân tanımaları istendi.- Nihat Demirel
281 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN