• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Lokanta ve kahvehaneler saat 22.00’de kapatılacak

05/06/2020

Kırklareli Valiliği, 2 Haziran 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda alınan İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu kararları ile ilgili dün bir duyuru yayınladı. Duyuruda, kontrollü sosyal hayat sürecinde açılan lokanta ve kahvehane gibi

     VİZE HABER- Koronavirüs salgını ile mücadelede gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmesinin ardından, uzun süre sonra yeniden açılan işletmelerle ilgili İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından önemli kararlar alındı.
     Buna göre; Lokanta veya restoran, pastane, kafe, kafeterya, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, dernek lokalleri ve çay bahçeleri faaliyetlerini saat 22:00’a kadar sürdürebilecekler. Söz konusu işletmelerin saat 22.00’dan sonra temizlik, ertesi güne hazırlık vb. nedenlerle müşteri almamak kaydıyla çalışabilmelerine imkan tanınacak. Faaliyetin niteliği gereği gel al ya da eve servis ya da paket servis şeklinde hizmet verecek lokanta ve restoranlar faaliyetlerini 24.00'a kadar sürdürebilecekler. Ancak bazı işletmeler faaliyet niteliği gereği gece boyunca hizmete devam edebilecekler.
     Kontrollü sosyal hayat süreci kapsamında faaliyete başlayacak iş yerlerinde temasa neden olabilecek iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışına geçici bir süreliğine izin verilmeyecek. Bu işletmelerde kişiler arası mesafe ihlaline ve temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçlarla müzik (canlı müzik dahil) kesinlikle yapılmayacak. Sadece müşterilerin dinlemesine yönelik müzik yapılmasına (canlı müzik dahil) müsaade edilecek.
     İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 16.03.2020 tarih ve 02 nolu kararıyla faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan internet kafeler, playstation vb. oyun salonları ile gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko ve benzeri yerlerin faaliyetlerine ilişkin kısıtlamaya geçici bir süreliğine devam edilecek.
     İlgili federasyonların izni ile yapılacak müsabaka, antrenman ve hazırlık süreçleri hariç olmak üzere spor merkezleri, tesisleri ve salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, müsabakalar, eğlence amaçlı maçlar (futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, karate vb.) veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenmanlara ilişkin getirilen kısıtlamalara bir süre daha devam edilecek.
     Valilik/Kaymakamlıklarca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde alınacak kararlara ilişkin şikâyet ve gerekli hallerde denetim yetkisi saklı kalmak kaydıyla Turizm İşletme Belgeli konaklama tesisleri, lokanta ve restoranların koronavirüs salgını ile ilgili alınacak tedbirler kapsamında denetimleri Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılacak.
     Valilik/Kaymakamlıklarca Turizm İşletme Belgeli olan konaklama tesisleri, lokanta ve restoranlar dışındaki işletmelerin faaliyetlerinin halk sağlığı uzmanı, yerel yönetim temsilcileri, iş sağlığı uzmanı ve makine mühendisinin bulunduğu asgari beş kişilik bir komisyon tarafından en az on beş günde bir denetlenecek.
     01.06.2020 tarih ve 2020/55 no'lu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararının 3. Maddesinin iptal edilerek, ayakta yolcu taşımaya mahsus üretilmiş araçlarda şehir içi araçların koltuk sayısı kadar müşteri alabilecekler. Bunun yanı sıra Belediye hudutları içerisinde ayakta yolcu kapasitesinin %50’si oranında ayakta yolcu alabilecekler.
     Seyahat izin kurullarında yapılacak başvuruları cevaplamak üzere Merkez ve Vize, Babaeski, Lüleburgaz, ilçelerde seyahat izin kurulları kurulacak ve kurullara birer personel görevlendirilecek. İl ve ilçe girişlerinde oluşturulmuş kontrol noktaları uygulamaları ise esnetilecek.
     Kırklareli’ndeki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin faaliyetleri, ilgili bakanlıkça belirlenen hükümlere uyulması şartı ile merkezlerin kurucuları ve engelli bireylerin velilerinin istemesi halinde eğitimlere 15.06.2020 tarihinden itibaren başlayabilecek.
     Özel Öğretim Kurslarının faaliyetleri, ilgili bakanlıkça belirlenen hükümlere uyulması şartı ile kurucuları ve öğrenci velilerinin istemesi halinde 01.06.2020 tarihinden itibaren başlayabilecek.
     Belirtilen düzenlemelere uymayanlara ise idari para cezası uygulanabilecek ve haklarında adli işlem başlatılabilecek.- Nihat Demirel
 
474 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN