• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

TABAKHANE DERESİ PROJESİNDE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

22/05/2020

Vize Belediyesi, Kale mahallesindeki yol düzenleme projesinin ardından bir diğer projesi olan Tabakhane Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi projesinde de ihaleyi alan firma ile sözleşme imzaladı.

     VİZE HABER- Belediye, Bulgaristan’ın Sredets belediyesi ile birlikte hazırladığı ve lider ortak olduğu Avrupa Birliği projelerinden Tabakhane Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi projesi ihalesini de tamamladı. 28.04.2020 tarihinde gerçekleştirilen yapım işi ihalesi sonucunda kazanan firma ile Vize Belediye Başkanlığı arasında 20.05.2020 tarihinde sözleşme imzalandı. İhale kapsamında, 12 ay süre içerisinde çalışmanın tamamlanması planlanıyor.
      Konuyla ilgili olarak Vize Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif çağrısı kapsamında başlanmış olan CB005.2.12.019 sayılı ECO-LABS for Sustainability of Protected Areas and Coastal Environment isimli Vize Belediye Başkanlığı’nın lider ortak olduğu proje kapsamında, Vize Belediye Başkanlığı proje ortağı olarak,  Gazi Mahallesi 372 Ada 2 numaralı Parsel ve Mimar Sinan Mahallesi 201 ada 1 ve 16 numaralı parseller sınırında bulunan Tabakhane Deresi’nin Atatürk Caddesi ile Türbe Sokak arasında kalan kısmı Projesi’nin faaliyetlerine devam etmektedir. Projenin genel hedefi; Vize-Sredets'te korunan alanların ve kıyı ortamının sürdürülebilir kalkınması için işbirliği kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak. Projenin amacı ise; Tabakhane Deresi’ni ve çevresini Vize'de (kıyı bölgeleri dahil) ekosistem izleme için çevre kirliliği ölçüm istasyonu ve çevre dostu faaliyetler etrafında düzenlenen YEŞİL bir EKO-ALAN‘a dönüştürmektir. YEŞİL ALAN, çevresel "laboratuvar" alanını; çocukların, gençlerin, yetişkinlerin vb. rekreasyon ve yürüyüşleri için rehabilite edilmiş açık alanla bütünleştirecektir. Alandan geçen çocukların ve gençlerin çevresel izleme faaliyetlerine doğrudan katılımını sağlayacak ve eş zamanlı veri gösterecektir. Yerel topluluklar da izleme sonuçları hakkında bilgilendirecektir.
     Projenin üçüncü faaliyeti kapsamında TABAKHANE DERESİ ISLAHI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ yapım işi gerçekleştirilecektir.  28.04.2020 tarihinde gerçekleştirilen yapım işi ihalesi sonucunda kazanan firma ile Vize Belediye Başkanlığı arasında 20.05.2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. İhale kapsamında, 12 ay süre içerisinde yolların yapım işlerinin tamamlanması planlanmaktadır” denildi.
295 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN