• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Büyükşehirlere giriş çıkışlar durduruldu

10/04/2020

Geçtiğimiz hafta cumartesi gününden itibaren 30 Büyükşehir e giriş ve çıkışlar 15 günlük süre ile durduruldu.

        VİZE HABER- Koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle ticaret hayatının durma noktasına geldiği şu günlerde, birde büyükşehirlere giriş çıkışların yasaklanması sıkıntılara neden oluyor. Yanı başımızda bulunan büyükşehir Tekirdağ nedeniyle Edirköy il sınırından Saray ilçesine geçmek yasaklandı. Büyükşehirlere giriş çıkışların durdurulması nedeniyle ilçe Kaymakamınız Soner Zeybek vatandaşlarımızın mağdur olmamaları amacıyla sosyal medya hesabından bilgilendirici bir mesaj paylaştı. Mesajda şu bilgilere yer verildi;
     “03/04/2020 günü saat 24:00 itibariyle 30 Büyükşehir e giriş ve çıkışlar 15 günlük süre ile durdurulmuştur.
     Özellikle Tekirdağ’da çalışan hemşerilerimiz yerleşim yeri belgelerini/ SGK kayıt belgelerini yanlarında bulundurmaları önemlidir. (E Devletten bu belgeleri temin edebilirler)
     1/ Gıda, ilaç ve akaryakıt gibi önemli ihtiyaçların tedariğini sağlayanlar da yanlarında fatura, sevk irsaliyesi, malın cinsini gösteren belgeler ile o işle iştigal edildiğini gösteren oda kaydı, vergi levhası gibi belgeleri mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor. (Pazarcı arkadaşlar özellikle dikkat etsinler)
     2/ 01-01-2000 sonrası doğumlu kardeşlerimizin sokağa çıkmalara geçici olarak yasaklanmıştır. Cezai işlemlere muhatap olmamak için sizlerin bu süreci evlerinizde geçirmeniz gerekmektedir. (18-20 yaş arasında olup kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, özel sektörde düzenli çalıştığını sosyal güvenlik belgesiyle ortaya koyanlar ise sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. Sokağa çıkma yasağından muaf tutulanların istisna kapsamında olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir.)
     3/ Marketlerde, pazarlarda, toplu çalışılan her yerde vatandaşlarımızın, pazarcı esnafının ve tüm çalışanların maske takmaları zorunludur.
     4/ Caddede, sokakta hemşerilerimizin toplu olarak bulunmalarına ve yürümelerine izin verilmeyecektir.
     Sürecin tüm milletimiz için çok önemli olduğunun bir kez daha altını çizerek, bu kararların uygulanmasını sağlayan Vize’mizin değerli kamu çalışanlarının da insanüstü bir çaba sarf ettiklerini lütfen unutmayınız. Çok nadir de olsa ayrıcalıklı uygulama beklentilerinin bizleri çok yorduğunu sizlerin bilgisine sunarım. (Kuralların bugüne kadar herkese eşit uygulandığını garanti edebilirim)” dedi.- Nihat Demirel
 
260 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN