• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Okulların Coronavirüs Tatili uzadı

27/03/2020

Ülkemizde alınan corona virüsü önemleri kapsamında, "İlk ve ortaokullar ile liselerde tatil 30 Nisan’a uzatıldı. Üniversiteler ise bahar dönemini yaza çevirdi.

     VİZE HABER- Çin’den başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’ olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgının yayılmasını engellemek için 23 Mart’tan itibaren tatil edilen okullarda eğitime, uzaktan eğitim ile devam edilecek. Hafta içerisinde gerçekleştirilen bilim kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun önerisiyle sürecin 30 Nisan tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

     Yapılan açıklamalarda üzerine basılarak vurgu yapılan konu ise 30 Nisan’a kadar okulların tatil edilmediği, sürecin uzaktan eğitim ile sürdürüleceği üzerine oldu. Her ne kadar tatil gibi görünse de “Tatil değil, uzaktan eğitim” denilerek, eğitimin bir süre internet üzerinden verileceği vurgulanıyor.

Üniversiteler Bahar dönemini yaz dönemine çeviriyor

     Üniversite öğrencilerinin beklediği haberde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’tan geldi. Saraç düzenlediği basın toplantısında "Bahar döneminde yüz yüze eğitim yok" diyerek, üniversitelerinde bu süreçte kapalı olacağını belirtti. 

     YÖK Başkanı Saraç açıklamasında; “Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik. Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır” dedi.

     Konuşmasında YKS sınavının tarihinde de değişiklik yapıldığı belirten Saraç, YKS sınavının 25-26 Temmuz'da yapılmasının karara bağladığını duyurdu. Soruların kapsamı ve alanlarının ise Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekilleneceği ifade edildi.- Nihat Demirel

298 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
NECDET TEZCAN