• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

OKULLARA CORONA VİRÜS TATİLİ

14/03/2020

Dünyayı etkisi altına alan ve pek çok ölüme sebep olan Corona Virüsü, Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin ardından okulların erken tatil edilmesine neden oldu.

     VİZE HABER- Tüm öğrencilerin merakla beklediği tatil haberi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı sonrası geldi. Virüs salgınının önlenmesi amacıyla alınan kararlar arasında ilk, orta ve liselerin 16 Mart'tan itibaren tatil edilmesi kararı da yer aldı. Üniversiteler ise yine 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edildi.
DERSLER EVLERE TAŞINIYOR
     Toplantının ardından açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona virüsü nedeniyle eğitimle ilgili verilen kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 23 Mart’ta uzaktan eğitim sisteminin internetten ve TRT’den başlayacağını duyuran Selçuk, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin sağlığı için 16 Mart Pazartesi gününden itibaren okulların iki hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.
     16-30 Mart arasındaki tatilde öğrenciler ilk haftayı dinlenerek geçirecek. 23 Mart’tan sonra uzaktan eğitim sistemi başlayacak. Eğitim-Bilişim Ağı tümüyle yenilenen biçimiyle ders ortamını evlere taşıyacak, öğrencilerin eğitiminin uzaktan sürmesine imkân sağlayacak. Uzaktan eğitim kapsamında tüm operatörlerden ücretsiz 3 GB internet imkânı sağlanacak. Eğitim bilişim sistemlerinden tüm öğrenciler ücretsiz olarak faydalanacak.
OLASI VİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER ARTTIRILIYOR
     Corona virüsü (Covid-19) salgınına karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Okulların tatil edilmesi, spor müsabakalarının seyircisiz oynanması, yurt dışı seyahatlerin ertelenmesi gibi virüs salgınına karşı bir dizi önlem alınırken, Kırklareli Devlet Hastanesi de Corona Virüsü için hazırlık amacıyla karantina hastanesi olarak belirlendi. Yine Pınarhisar Devlet Hastanesinin de Gözlem Hastanesi olarak belirlendiği ifade ediliyor.
VİZE’DE YOK DEMEYİN, ÖNLEMİNİZİ ALIN..
     Virüsün insandan insana bulaşıyor olması nedeniyle yetkililer özellikle hijyen konularına dikkat edilmesinin önemine işaret ederken, tokalaşma gibi adetlerden de bir süre uzak durulması gerektiğini belirtiyorlar. Virüsün seyahat eden kişiler vasıtasıyla bir yerden bir yere kolaylıkla taşınabileceğinin unutulmaması isteniliyor.- Nihat Demirel
960 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN