• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Ucuza lastik alacaktı “Dolandırıldı”

06/03/2020

İnternet yoluyla yapılan dolandırıcılıklar can yakmaya devam ediyor. Zorlaşan hayat şartlarına uyum sağlayabilmek adına en uygununu alabilmek için çaba harcayan vatandaşlar kimi zaman dolandırıcıların kurbanı oluyorlar.

     VİZE HABER- Edinilen bilgilere göre; Satışa çıkartılan 4 araba lastiği ve jantlarını ucuz fiyata almak için Letgo adlı sitede verilen ilandaki telefonu arayan H.Ü. adlı vatandaş, pazarlık yaparak anlaştığı satıcının kayıplara karışması üzerine dolandırıldığı gerekçesi ile polise şikâyette bulundu. Sitede A.A. adlı kişinin 4 lastik ve jantlarını 1200 TL bedelle satışa çıkartması üzerine irtibat kuran H.Ü. adlı vatandaş, yaptığı pazarlığın ardından 950 TL’ye anlaştığı kişiden lastikleri göndermesini istedi. A.A. adlı dolandırıcının lastikleri kargoya verdiğini söyleyerek fotoğraf atması üzerine emin olan H.Ü., parayı A.K. adlı kişiye ait İBAN numarasına gönderdi. Ancak aradan geçen süreye rağmen kargo gelmeyince görüştüğü telefonla yeniden irtibata geçmeye çalışan H.Ü. adlı vatandaş, ilanın kaldırıldığını ama yine aynı kişilerin farklı bir telefon numarası ile tekrar satışa geçtiğini fark etti. H.Ü.’nün şikâyeti üzerine polis tahkikata başladı.
Dolandırıcılar gündeme göre dolandırıyor
     Son günlerde özellikle internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarında büyük artış yaşanıyor. Gelişen gündeme göre konular belirleyerek vatandaşları kandıran dolandırıcılar, şimdilerde ise e-devletten kredi kartı aidatı ödeme, kolay kredi kullandırma gibi yöntemleri tercih ediyorlar.
     Kendilerinin hazırladıkları siteleri gerçeği ile ayrıt edilmeyecek derecede titizlikle kullanan dolandırıcılar, kart numaranı yaz şeklinde başlattıkları dolandırıcılığı, kartınızı boşaltana kadar sürdürüyorlar. Kolay kredi kullandırma işlemi ise biraz daha güvene dayalı olsa da, tahsis ücreti vs gibi paraların yatırılması istenerek vatandaşlar dolandırılıyorlar.
     Siz siz olun, dikkatli olun.. En azından birileri beni dolandırıyor mu acaba diye düşünerek, benzer konular üzerinden internette açılmış olan konuları okuyarak dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgi sahibi olun.- Nihat Demirel
236 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN