• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

TARİHİ HAMAM KORUMAYA ALINIYOR

28/02/2020

Vize Kale Mahallesi Hamam sokakta bulunan ve kaderine terk edilmiş bir şekilde günden güne yıkılmaya yüz tutan Tarihi Vize Hamamı korumaya alınıyor.

     VİZE HABER- Son dönemde alkol ve uyuşturucu kullanıcılarının vazgeçilmez mekânı haline gelen, define meraklılarının kazılmadık yer bırakmadığı hamam ile ilgili Vize Kaymakamlığının talebi üzerine Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından çevresinin kapatılması amacıyla çalışma başlatıldı.

     Vakıflar Genel Müdürlüğü envanterinde kayıtlı olan, yıllardır bakımsızlık nedeniyle harap bir duruma gelen ve ciddi yapısal bozulmalar görülmeye başlayan Tarihi Vize Hamamının çevresi kafes tel örgü ile kapatılıyor. Dün başlatılan çalışmalarla kafes tel çekilecek alanı belirleyen ekipler, birkaç gün içerisinde hamam çevresini tamamen kapatacak. Hamamın ön kısmında bulunan tarihi çeşme ise kullanılıyor olması nedeniyle tel örgü dışında bırakılacak.

     Her ne kadar koruma amaçlı olarak çevresi tel örgü ile kapanacak olsa da, tarihi yapının daha fazla tahrip olmaması için Vakıflar Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve Koruma Kurulunca onaylanmış olan Rölöve, Restitisyon ve Restorasyon Projelerinin bir an önce başlatılması büyük önem taşıyor.- Nihat Demirel

 

250 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
NECDET TEZCAN