• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

SODAM’A İLGİLİ GİDEREK ARTIYOR

21/02/2020

İlçemiz Kaymakamı Soner Zeybek’in girişimiyle ilçemize kazandırılan Vize Sosyal Dayanışma Merkezinde (SODAM) dezavantajlı kadınlara yönelik olarak başlatılan üretime yönelik kurslara ilgi günden güne artıyor.

     VİZE HABER- Umutlu Kadınlar Üretiyor Projesi Sodam’da hayata geçiyor. Proje sayesinde dezavantajlı kadınların üretkenliğine dair sosyal ön yargı yıkılarak becerilerinin ve öz saygılarının güçlendirilmesi sağlanıyor. Bu amaçla Sodamda açılan kurslarda kursiyerlere üretim yapmaları için, malzeme desteği sağlanıyor. Kursiyerler ürettikleri ürünleri kendi adlarına satarak aile ekonomilerine destek sağlayabiliyorlar. Projenin verimliliğini arttırmak amacı ile üretilen ürünlerin satış kanallarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Merkezde kursiyerlerin ürün satışı devam ederken ayrıca saha satışı ve online satış kanallarının aktive edilmeye amacıyla girişimler sürüyor.
     Vize SODAM’da halen devam eden Giyim, kumaş boyama, aşçılık ve pastacılık, kuaförlük gibi üretim odaklı ve meslek edindirme amaçlı kurslara ilave olarak önümüzdeki hafta içerisinde seramik ve çinicilik kurslarının açılması bekleniyor.- Sevil Demirel
256 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN