• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Biçerdöverciler derneği kurulacak

14/02/2020

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde Makinalı hasatta oluşan ürün kayıplarının azaltılması amacıyla Biçerdöverciler Derneği kuruluyor.

     VİZE HABER- 2019 Yılı hasat sezonunun değerlendirilmesi, uygulamada karşılaşılan sorunların ortaya konularak çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve 2020 Yılı hasat sezonu için hazırlık çalışmalarının yapılması amacıyla Ekim ayında Mersin Alata’da düzenlenen çalıştayda gündeme gelen konuyla ilgili çalışmalara başlandı. Eskişehir, Batman, Diyarbakır, Tekirdağ, Şanlıurfa ve Mardin illerinde "Biçerdöverciler Derneği" adıyla kurulan derneğin bir benzeri Kırklareli’nde kurulacak.
     Bakanlığın taşra teşkilatı tarafından desteklenmesi kararlaştırılan dernek için İl Müdürlüğü de öncülük yapacak. Bu kapsamda İlimizde de Biçerdövercilerin örgütlenmesi amacıyla 06.02.2020 Perşembe günü toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan biçerdöver sahiplerinin aralarından kurucular belirlendi ve "Kırklareli Biçerdöverciler Derneği" adı altında dernek kurma faaliyetlerine başlandı. – Nihat Demirel
277 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN