• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kırklareli Tarımda Projelerle ilerleyecek

14/02/2020

"Kırklareli Tarımda Projelerle İlerliyor" adlı eğitim projesi, 6 Şubat 2020 tarihinde düzenlenen imza töreni ile birlikte hayata geçti.

      VİZE HABER- Projenin imza töreni İl Müdürü Funda Eylem Özel ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin arasında gerçekleşti.
     İmza töreninin ardından açıklamada bulunan İl Müdürü Funda Eylem Özel, “Bakanlığımızın gıda, tarım ve hayvancılık faaliyet alanlarında yeni fikirleri ve yeni oluşumlara önem verdiği 2019-2023 stratejik plan doğrultusunda, İl Müdürlüğümüz personelinin eğitimini onaylayan proje, Trakya Kalkınma Ajansında düzenlenen imza töreni ile birlikte hayata geçti” dedi.
     Müdür Özel, konuşmasında, “Kırklareli et, süt ve özellikle bal gibi hayvansal kaynaklı gıda üretiminde ülkemizin nadir şehirlerindendir. Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 2023 yılından da önce bu ürünlerin kalitesini, verimini arttırmaya yönelik projeler hazırlayacağız. Projelerimiz gıdalara yönelik olarak başlayacak fakat bununla da sınırlı değil. Kırklareli tarım ve hayvancılık yönünden de yüksek potensiyeli olan bir şehirdir. İnşallah ilimizin refah seviyesini arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
      Törende konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise konuşmasında, Trakya bölgesinde yerli tohum ve hayvancılık üzerine çalışma yapmayı hedeflediklerini ve bu konu ile ilgili Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
      Düzenlenecek eğitimden sonra görevlendirilecek proje ekibi, bu hedeflere yönelik çalışmalar yapacak ve yeni fikirlerle Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında yeni projeler hazırlayacak.- Nihat Demirel
 
272 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN