• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

EĞİTİM YILIMIZ

27/09/2019

Eğitim yılımızın bütün öğrencilerimize ve milletimize hayırlara vesile olması dileğiyle başlamak istiyorum.

     Bizlere birer emanet olan çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın başında onları günün şartları içeresinde hem dünya hem de ahirete yönelik olarak en iyi şekilde yetiştirmek gelmektedir. Hz. peygamberimiz beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz buyurmuştur. Sahip olduğumuz ve yarınlara ümitle bakmamızı sağlayan değerlerimizin başında hiç şüphesiz evlatlarımız gelmektedir. Yüce kitabımız evlatlarımızın bizler için göz aydınlığı ve dünya hayatının süsü olduğunu ifade eder. Aynı zamanda çocuklarımızın birer imtihan vesilesi olduğunu ve onlara karşı olan sorumluluğumuzu dikkat çekmekte ve şöyle buyurmaktadır. Doğrusu çocuklarınız ve mallarınız sizin için bir imtihandır. Büyük mükâfat ise Allah’ındır.

     Bizlere birer emanet olan çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın başında onları günün şartları içerisinde hem dünya hem de ahirete yönelik olarak en iyi şekilde yetiştirmek gelmektedir. Bu konuda en önemlisi sorumluluk hiç şüphesiz aileye aittir. Bizlere emanet olan çocuklarımız başta vatanını milletini dinini ve manevi değerlerine sahip evlatlar yetiştirmemiz olacaktır. Bizler toplum olarak ve toplumu meydana getiren aile, okul ve çevre olarak çocuklarımıza hem bu değerlerimizi hem de ilmi gelişmeleri en iyi şekilde sunmak zorundayız. Arzu edilen böyle bir nesli yetiştirebilmek bugün için bir ailenin tek başına üstlenebileceği bir sorumluluk değildir. Bu konuda eğitim kurumlarımız ve okullarımız ailenin yanında yer almakta çocuklarımızın eğitimi hususunda etkin rol oynamakta sorumluluk üstlenmektedir.

     Ne var ki çocuklarımızın eğitim noktasında aileler tek başına yeterli olmadığı gibi okullarımızda tek başına bu sorumluluğu üstlenememektedir. Anne baba ve veliler olarak çocuklarımızın eğitimleri noktasında sorumluluğun sadece okula ait olduğunu düşünmek yanlış olduğu gibi sadece okula göndermiş olmakta evlatlarımızın eğitim sorumluluğundan kurtulduğumuzu düşünmekte yanlış olacaktır. Bu demektir ki toplumun temeli olan neslimizi geleceğe hazırlayan iki temel unsur aile ve okul birlikte el ele, kol kola ve omuz omuza hareket etmek durumundadır. Sonuç olarak şunu diyebiliriz; Okul veli el ele verelim çocuklarımız en iyi şekilde yarınlara hazırlayalım ki, yarın dizimizi dövmeyelim. Saygılarımla..

                                                                                HASAN TEZCAN

208 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
NECDET TEZCAN