• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ORMANLARIMIZ TERMAL KAMERA İLE GÖZLENECEK

27/09/2019

Vize orman İşletme Müdürlüğü ve Bulgaristan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa olarak yürütülen Avrupa Birliği projesi kapsamında Vize ormanları Termal ve IP kameralar ile gözlenecek.

     VİZE HABER- Vize Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ağustos ayı sonunda Yangın Önleme adlı ve CB005.2.11.067 no'lu projenin uygulanmasına başlandı. Avrupa Birliği proje kapsamında yereldeki orman yangınları termal kamera ile gözlemlenecek ve sınır bölgesinde afetlerin önlenmesi konusunda geniş kapsamlı izleme ve müdahale merkezi kurulacak.

      Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Vize Orman İşletme müdürü Semih Sağdan; “Bu proje bölgemiz için oldukça önemli bir proje. Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg- İPA Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2. Teklif çağrısı kapsamında desteklenen proje, bölgede 18 ay boyunca uygulanacaktır. Projenin toplam bütçesi yaklaşık 581.525,00 euro olup, Bulgaristan tarafından proje ortağı İçişleri Bakanlığı olmuştur” dedi.

     Projenin Türkiye tarafında Vize ve Kırklareli’nde orman yangını izleme sistemi kurulacak. Yine Vize izleme kulesine termal kamera alınacak. Kırklareli için 3 adet IP kamera alınarak sınırın her iki tarafındaki yetkili kurumlar, yapılar ve ekipler arasında koordinasyon düzeyi arttırılacak. Proje kapsamında yerel kurumların koordinasyon seviyesini ve idari kapasitesini arttırmak için Vize orman İşletme Müdürlüğü’nde iki günlük etkinlik düzenlenecek. – Nihat Demirel

209 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
NECDET TEZCAN