• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KANOLA’YA İLGİ ARTIYOR

01/12/2019

Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından buğday ve ayçiçeği ile mükemmel bir münavebe bitkisi olarak gösterilen Kanola’nın ekim alanları günden güne artıyor.

     VİZE HABER- Yüksek yağ miktarı ile hem gıda hem de biyodizel piyasalarında oldukça talep gören Kanola’nın, 2019-2020 üretim sezonunda Vize’de 2000 da alanda ekileceği tahmin ediliyor. İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Meltem Özalp ve Ziraat mühendisi Esen Kesimci, geçtiğimiz günlerde Kanola ekili tarlaları kontrol ederek foenoljik gözlemler yaptılar. Çıkıştan itibaren gelişimlerinin güzel olduğu belirlenen Kanola’nın, buğday- ayçiçeği münavebesine alternatif olarak ekiminin önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor.

     Üretim masrafları diğer ürünlerden, özellikle buğdaydan daha az olan Kanola, buğdaydan 1 ay önce hasat edildiğinden üreticiye erken gelir sağlıyor. Kanola tohumu yağı, nötr PH seviyesine sahip olmasından dolayı gıda sanayiinde konserve yağ ve kızartma yağı olarak kullanılıyor. Hayvancılıkta yeşil yem ve silaj olarak değerlendirilen Kanola, özellikle tahıllarla yapılan münavebede yabancı ot kontrolünü sağlayarak hastalık yoğunluğunu azaltıyor.- Nihat Demirel

198 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN