• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’YE DOĞALGAZ MÜJDESİ

06/12/2019

VİZE HABER- Temiz, ekonomik ve güvenli enerji kaynağı olarak adlandırılan doğalgaz hizmeti nihayet Vize’ye de geliyor. Özellikle kış aylarında ağır bir kömür dumanına maruz kalan Vize, kısa süre içerisinde tertemiz bir havaya kavuşacak.

BASINÇ DÜŞÜRME İSTASYONU HAZIR
     Uzun süredir merakla beklediğimiz doğalgaz nihayet ilçemize de geliyor. GAZDAŞ ise Vize Belediyesi arasında yapılan görüşmelerin ardından başlatılan çalışmalarda ilk olarak Doğalgaz Basınç Düşürme İstasyonu inşa edildi. Evren Mahallesi Lale sokakta bulunan yeşil alan üzerine inşa edilen istasyonda ilk meşale dün yakıldı.
     Dün gerçekleştirilen meşale yakımı programına, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp ile birlikte, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Direktörü Tamer Akaslan, Lüleburgaz İşletme Müdürü Irmak Kaya, Teknik Müdür Özgür Yılmaz ve Yapım Müdürü Olcay Gökkurt katıldı.
KAZILARA DEVLET MAHALLESİNDEN BAŞLANACAK
     Gaz akışını test edebilmek amacıyla düzenlenen meşale yakma programında açıklamada bulunan Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Direktörü Tamer Akaslan; “Vize ilçemizin 2019 yılı Doğalgaz yatırım kapsamında bölge istasyonu ve çelik şebekesini tamamlamış bulunuyoruz. Yaptığımız meşale yakma işlemi ile de gaz arzını test ettik. 2020 yılı Nisan ayından sonra ilçede kazı çalışmalarına başlayacağız” dedi.
     Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Özalp ise şunları söyledi; “Bugün Vize’de doğalgaz meşalesini yakmanın gururunu yaşıyoruz. Nisan Ay’ında Devlet mahallesinden başlayacak olan şebeke çalışmaları kısa sürede tamamlanacak ve ilçemiz doğalgaza kavuşacaktır. İlçemize hayırlı olsun’’ dedi.- Nihat Demirel
185 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN