• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

SODAM FAALİYETLERİNE BAŞLADI

21/11/2019

Kadınlara sosyal ortam yaratarak, aile bütçelerine katkı sağlayabilecekleri kurs programları düzenlemek amacıyla açılan Vize Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) faaliyetlerine başladı.

     VİZE HABER- Kaymakam Soner ZEYBEK, Vize Konakları sitesi ve Esnaf Sanatkârlar Odasının üzerinde yer alan depolu asma katlı 650m² işyerinde faaliyete başlayan SODAM’ı ziyaret etti. Merkezde ilk açılan kurslar olan giyim-dikiş kursu, kumaş boyama kursu ve okuma-yazma kurslarını dolaşan Kaymakam Zeybek, kursiyerlerin çocukları için hazırlanan anasınıfında da incelemelerde bulundu.

      Yeni açılan SODAM Merkezinde kursların tamamı ücretsiz olup, ihtiyaç sahibi kursiyerlere de üretime ve meslek edindirmeye yönelik malzeme desteği sağlanacak. İlerleyen dönemde SODAM bünyesinde el emeği ile üretilen ürünler satışa sunularak kursiyerlerin kendi adına satış yapması ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları hedefleniyor. Vize Sosyal Dayanışma Merkezi’nde önümüzdeki hafta kuaförlük kursu ve pastacılık kursu da başlayacak.

     Merkeze giden kursiyerler, bu imkânın kendilerine sunulmasının çok değerli olduğunu ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Kursiyerler, Vize’ye bu güzel yeri kazandıran başta Kaymakam Soner Zeybek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

     Yoğun talep gelen Merkezin önümüzde ki günlerde tam kapasite ile faaliyete geçeceği ve resmi açılışının yapılacağı öğrenildi.- Nihat Demirel

216 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN