• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize’de Kurtuluş Coşkusu

08/11/2019

Vize’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıldönümünde Vizeliler, Genciyle, yaşlısıyla 97 yıl önceki coşkuyu yeniden yaşadılar.

     VİZE HABER- Kurtuluş günü programı sabah saat 9.30’da, tören alanında bulunan Atatürk anıtına çelenkler sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından protokol üyeleri tarafından Garnizon Komutanlığına şükran ziyareti gerçekleştirildi.

     Kutlama töreni saat 10.30’ta Vize Avcılar ve Atıcılar Derneği Üyeleri’nin Kurtuluş gelinini Belediye Başkanı Ercan ÖZALP’e teslimi ile başladı. Ardından İlçe Kaymakamı Soner ZEYBEK, Binbaşı Sinan ÖZTÜRK, Belediye Başkanı Ercan ÖZALP kurtuluş gelini ile birlikte okulların ve halkın bayramını kutladılar.

     Belediye Başkanımız Ercan ÖZALP’in yaptığı günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından öğrenciler Kurtuluş Günü ile ilgili günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudular. İlk ve ortaokullar arasında 1 Kasım Kurtuluş Bayramı konulu gerçekleştirilen resim, müzik ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni yapıldı. Vize Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterilerinin ardından Genkad Zeybek ekibi gösterilerini sergilediler. Ardından Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu sahne alarak günün anlamına uygun marş ve şiirlerini seslendirerek coşku dolu anlar yaşandı. Kurtuluş Bayramı Kutlama programı Vize Belediyesi’nin ve Vize’de bulunan diğer Kamu Kuruluşları ile sivil toplum Kuruluşlarının araçları yaptıkları geçit töreni ile sona erdi.- Nihat Demirel

222 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN