• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KIRKLARELİ – PINARHİSAR BÖLÜNMÜŞ YOL YAPIMI, KIRKLARELİ – SARAY OLARAK GENİŞLETİLİYOR

18/11/2019

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli – Pınarhisar Bölünmüş yol yapımı olarak ihaleye çıkartılması planlanan yol yapım işinin, Kırklareli – Saray olarak genişletildiğini açıkladı.

     VİZE HABER- Çimento Fabrikaları, taş ocakları, doğalgaz boru hattı ve rüzgâr enerji santralleri derken yoğun kamyon ve tır trafiğine maruz Vize ilçemiz için büyük önem taşıyan bölünmüş yol yapım işi yeniden gündeme alındı. Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli – Pınarhisar Bölünmüş yol yapımı olarak ihaleye çıkartılması planlanan yol yapım işinin, Kırklareli – Saray olarak genişletildiğini açıkladı. Milletvekili Minsolmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi;
     “Daha önce, sadece Kırklareli-Pınarhisar arasında bölünmüş yol olarak ve Pınarhisar Çevreyolunu da kapsayacak şekilde ihalesi planlanan yol yapım işi, Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda, Kırklareli-Saray arası bölünmüş yol yapım işi olarak genişletilmiştir.
     Kırklareli-Saray arası kesimin uzunluğu 77,5 km’dir. 6,4 km’lik Saray Şehir Geçişi, önceki ihaleler kapsamında tamamlanmıştır.
     Proje kapsamında; Çakıllı, Vize ve Pınarhisar Şehir Geçişleri ile toplam 88 km uzunluğunda 3 köprü bulunmakta olup, en kısa sürede ihale edilmesi planlanmaktadır. Amacımız; İl ve ilçe merkezlerimizden geçen ana yolları bölünmüş yol standartlarında inşaa ederek, erişim hızını, yolculuk kalitesini, sürüş güvenliğini artırmak, can ve mal kayıplarını en aza indirmektir” dedi.
     Aslında Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz’ın yaptığı bu açıklama, 32,8 km toplam uzunluğu ile ihaleye çıkarılması planlanan “Pınarhisar Çevre Yolu ve Kırklareli - Pınarhisar Yolu ihalesinin iptal edildiğini ve Vize’yi de içine alan Kırklareli – Saray arası olarak genişletildiğinin belirtilmesi açısından oldukça önemli. Yine açıklamada belirtilen en kısa sürenin ise 2020 yılı yatırım programı olmasını temenni ediyoruz. – Nihat Demirel
 

 

184 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN