• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Milletvekili MİNSOLMAZ, Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesinde Sanayicilerle bul

18/10/2019

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Doğanca köyünde bulunan Pagder & Aslan Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde (PAOSB) sanayiciler ile buluştu.

      VİZE HABER- Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen programa, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile birlikte Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Eken ve Vize İl Genel Meclisi üyesi Erhan Kuşoğlu katıldı. Türkiye’nin İlk İhtisas Plastik Organize Sanayi Bölgesi olan PAOSB’de alt yapı çalışmaları tamamlandı. Vizeli’lerin de yakında takip ettiği bölgede kısa süre içerisinde fabrika inşaatlarına başlanması bekleniyor.

    Toplam 65 hektar alan üzerine kurulu olan ve plastik sektörü üreticilerini bir araya getirecek PAOSB’de sanayiciler fabrikalarını kurabilmek için devlet yatırımlarının yapılmasını bekliyor. Bu çerçevede Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile bir araya gelen Sanayiciler destek istediler.                 Üretim ve ihracat için gerekli olan elektrik, doğalgaz, su ve yol hizmetleri konusunda devlet tarafından yatırımların planlanarak bir an önce yapılması gerektiğine işaret edilen toplantıda, 10 fabrikanın bölgede hemen inşaat faaliyetlerine başlamak için hazır beklediği ifade edildi. Yine kurulacak olan fabrikalar için hayati önem taşıyan yol çalışmaları konusunun da gündeme geldiği toplantıda, otoban geçişinin Ahmetbey beldesi bölümüne gişeler konularak açılması ve sevkiyat için bu yolun kullanılmasının uygun olacağı dile getirildi.

     PAOSB ile plastik sanayicilerine önemli avantajlar sağlarken, Vize ve çevresinin ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan gelişimine, istihdama katkı sağlanması amaçlanıyor. Çevreye ve doğaya dost bir üretim anlayışla tasarlandığı ifade edilen PAOSB’de, bir yaşam alanı oluşturacak. Otelden bankaya, postaneden eczaneye, marketten kafe/restorana, noterden camiye, tenis kortundan basketbol ve voleybol sahalarına, piknik alanına kadar her türlü ihtiyaca yönelik sosyal tesis, OSB içerisinde yer alacak. Sosyal alanlardan bölge halkı da faydalandırılacak. Bölgede ayrıca nitelikli eleman ihtiyacına yönelik olarak bir de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine açılması planlanıyor. – Nihat Demirel

243 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN