• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vizeli Kadınlar “SODAM” ile Üretecek

11/10/2019

Vize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vize Kaymakamı Soner ZEYBEK’in talimatları ile sunulan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) açılması projesi yıllık 300.000 TL bütçe ile kabul edildi

    VİZE HABER- Kadınlara sosyal ortam yaratarak, aile bütçelerine katkı sağlayabilecekleri kurs programları düzenlenecek olan Vize Sosyal Dayanışma Merkezi umut olacak.

     Kırklareli Valiliği bünyesinde bulunan SODAM ile bütünleşmiş bir biçimde çalışacak olan merkezde üretilen ürünler, Valimiz Osman Bilgin tarafından Trakya Kalkınma Ajansına hazırlatılan internet satış sitesi kullanılarak satılabilecek.

Açılacak yeni kurum Vize Konakları sitesi ve Esnaf Sanatkârlar Odasının üzerinde yer alan depolu asma katlı 650m² işyerinde faaliyet gösterecek. SODAM için hazırlanan binada tadilat işleri bitmek üzere olup, iç düzenlemelere geçildi. Sosyal Dayanışma Merkezinde el emeği ve üretime yönelik kursların yanında meslek edindirme kursları da açılacak                                      Yapılan planlamaya göre merkezde kuaförlük kursu, aşçılık-pastacılık kursu, el sanatları kursları (bez bebek ve oyuncak, keçe çanta, ahşap işçiliği, takı tasarımı, hediyelik eşya magnet v.b.) ve dikiş-giyim kursları açılacak. Bunun yanında merkezde bir de kursiyerlerin çocuklarını bırakabileceği anasınıfı yer alacak.

     Vize Kaymakamı Soner ZEYBEK yaptığı açıklamada, “İlgili projeyi ilçemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve özellikle dezavantajlı kadınlarımızın ürettiği el emeği ürünlerini kendileri adına satış yaparak aile ekonomisine katkı sağlayabileceğini vurguladı. Bunun yanında kursiyerlerimize meslek edindirip istihdama katılımın arttırılmasını amaçlıyoruz” dedi. 

     Açılacak merkez ile birlikte kurslara gitmek istiyorum ancak çocuğum var veya ekonomik durumum yok gidemem sorununa çözüm üretiliyor. Merkezin açılış gününün şimdiden vatandaşlarca yakından takip ediliyor ve kurslara kayıt yaptırmak için Vize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edilmesi gerekiyor. – Nihat Demirel

276 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184532.3134
Euro34.583334.7219
NECDET TEZCAN