• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Genç Yetenekler Kıyıköy Fotoğraflarını Sergiliyor

05/10/2019

TürkAkım Projesi’nin Türkiye Foto Muhabirleri Derneği işbirliğiyle düzenlediği Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi’nde çekilen fotoğraflar, 4 Ekim Perşembe günü Kıyıköy Atatürk Parkı’nda açılan “Çocukların Gözüyle: Kıyıköy” başlıklı sergiyle görücüye çıktı.

     VİZE HABER- Kıyıköy Ortaokulu ve Anadolu Lisesi’nden 30, İstanbul Puşkin Rus Okulu’ndan 8 katılımcı öğrenci Nisan-Mayıs aylarında gerçekleştirilen atölyeyi tamamlayarak sertifikalarını almıştı. Rusya’nın Anapa kentinden başlayıp Karadeniz altından ilerleyerek Kırklareli’nin Kıyıköy beldesinde karaya çıkacak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Kıyıköy çocuklarının eğitimine ve yetilendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

     Usta fotoğrafçı Cengiz Gümrükçü’nün eğitmenliğini üstlendiği atölyeye Mustafa Seven, Rıza Özel, Tolga Adanalı, Derya Yetim, Necati Savaş gibi Türkiye’nin önde gelen fotoğrafçıları katılarak Kıyıköy çocuklarıyla deneyim ve bilgi birikimlerini paylaştılar. Bahar aylarında dört hafta sonu süren, Türk ve Rus çocukları bir araya getiren atölyede teorik eğitimin yanı sıra Kıyıköy civarında yapılan fotoğraf gezileri ile pratik çalışmalar gerçekleştirildi.

     Serginin açılışını yapan Proje Sözcüsü Sander van Rootselaar, “Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi, TürkAkım olarak Kıyıköy’ün sürdürülebilir kalkınmasına yönelik yatırımlarımızın bileşenlerinden yalnızca biri. Bölgede eğitim, tanıtım ve altyapı alanlarındaki sosyal sorumluluk ve yerel kalkınma projelerine yapılacak yatırımlarımızı sürdüreceğiz,” diye konuştu.

     TürkAkım tarafından düzenlenen atölyeye katılarak fotoğraf makinesi almaya hak kazanan çocukların çektiği fotoğraflar, Kıyıköy’ün güzellikleri kadar, Kıyıköylü gençlerin yeteneğini de yansıtıyor. Kıyıköy’deki sergiye ilave olarak, gençlerin gözünden beldenin güzelliklerini ortaya koyan fotoğraflar yakında İstanbul’da açılacak sergi sayesinde daha geniş bir kamuoyuna ulaşacak.

     Sergide yer verilenden daha geniş bir seçkiyle hazırlanan “Çocukların Gözüyle: Kıyıköy” adlı fotoğraf katalogu, Kıyıköy’ü ve güzelliklerini Türkiye’nin her yanında ziyaretçilere tanıtmayı hedefini güdüyor. İlerleyen aylarda atölyede çekilen fotoğraflar Kıyıköy turizminin geliştirilmesi için yine TürkAkım Projesi’nin katkılarıyla hazırlanacak turizm tanıtım materyallerinde de kullanılacak. Sergi, 4-18 Ekim tarihlerinde Kıyıköy Atatürk Parkı’nda ziyarete açık olacak. (N.D.)

 

212 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN