• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ŞARBON SÖYLENTİLERİ ASILSIZ ÇIKTI

07/09/2019

VİZE HABER- Kırklareli Valiliği, son dönemde Kırklareli’nde şarbon hastalığı vakaları görüldüğü söylentilerinin artması üzerine bir basın açıklaması yayınladı. İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yayınlanan açıklamada şu bilgilere

     “Son zamanlarda gerek sosyal medya gerekse medya üzerinden İlimizde Şarbon Hastalığı vakalarının görüldüğü iddiaları üzerine aşağıdaki açıklamanın kamuoyu ile paylaşılması ihtiyacı duyulmuştur.
     Bahse geçen iddia ve yanlış anlaşılmaya yönelik haber ve sosyal medya paylaşımlarının aksine; Kurban Bayramı'ndan sonra et kesen veya etle temasta bulunan vatandaşlarımız hastaneye başvurmuşlar ve yapılan tetkiklerde herhangi bir şarbon tespitine rastlanmamıştır.
     Sadece kurban eti ile uğraşan ve ellerinde lezyon çıkan 57 vatandaşımız, İl Sağlık Müdürlüğümüzce takip edilmekte olup, elinde lezyonu olan kişilerden viral örnek alınarak, Ankara Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderilmiştir.
     Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzce de çalışmalar devam etmekte olup, şarbon testi için gönderilen et numunesinin sonucu şarbon negatif çıkmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. (N.D.)
198 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
NECDET TEZCAN