• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

30 AĞUSTOS ZAFERİ 96 YAŞINDA

31/08/2019

'Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır. Bu vatanın her toprağı kanla sulanmadıkça terk edilemez'

     VİZE HABER- Dün, 96 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1922 yılı 26 Ağustos’un da başlayıp, 30 Ağustos’un da Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Zafer Bayramı’mızın 96’ncı yıldönümüydü. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Vize’de de törenlerle kutlandı. Tören alanında düzenlenen Zafer Bayramı programında protokol, askeri ve sivil erkanın dışında halkın ilgisizliği dikkat çekti.
KAYMAKAM ZEYBEK TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
     30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Tören Alanında bulunan Atatürk Anıtına saat 09.30’da çelenkler sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak istiklal marşımız okundu. 
     Ardından Kaymakamlık Makamında Vize Kaymakamı Soner Zeybek, 41. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkanı Sedat Balkı ve Cumhuriyet Savcısı Yusuf Çelik tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrikleri kabul edildi. 
     Tebriklerin kabulünün ardından protokol üyeleri, askeri birlikler ve öğrenciler tören alanında yerlerini aldı. Garnizon Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir subay tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Daha sonra öğrenciler tarafından 30 Ağustos Zaferi ile ilgili şiirler okundu. Programın son bölümünde ise Vize 41. Komando Tugayı Tören Birliği ve okullarımızın katıldığı tören geçişi yapıldı. Tören geçişi sırasında Vize’de yeni kurulan 41. Komando Tugayı tören birliği askerleri tarafından söylenen “Vatan sana canım feda” sözleri adeta tören alanını inletti. Program, yeniden askeriyeye devredilen Vize Orduevinde verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu ile sona erdi. (N.D.)
210 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN