• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

3 ay içerisinde başlanacak.

Avrupa Birliği (AB) Projeleri kapsamında hibe almaya hak kazanan Vize Belediyesinin 2, Vize Kaymakamlığı Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin ise 1 projesi için çalışmalara 3 ay içerisinde başlanacak.

Avrupa Birliği (AB) Projeleri kapsamında hibe almaya hak kazanan Vize Belediyesinin 2, Vize Kaymakamlığı Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin ise 1 projesi için çalışmalara 3 ay içerisinde başlanacak.

     VİZE HABER- Geçtiğimiz Salı günü Avrupa Birliği Projelerinde imza günüydü. Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 3 proje ile ilgili imzalar, Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve İskan Bakanlığı’nda düzenlenen törenle atıldı. Törene Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakçı, Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Vize Kaymakamı Soner Zeybek ve Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp ile birlikte Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı M.S Denitsa Nikolova ve yetkililer katıldı.

       Vize İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği ve Bulgaristan Primorsko Belediyesi ortaklığı ile yürütülen “Bizim Tarihi Zenginliğimiz" isimli Proje ile Vize Belediyesi ve Bulgaristan’ın Sredets Belediyesi ortaklığı ile yürütülen Tabakhane deresi ıslahı ve çevre düzenlemesi projesi ve Sokak Sağlıklaştırması projeleri, Avrupa Birliği’nden alınan %100 hibe ile yapılacak.

     Önümüzdeki 3 ay içerisinde çalışmalara başlanacak olan projelerde, 24 ay içerisinde tamamlama zorunluluğu bulunuyor. Bu kapsamda Vize Kaymakamlığının hazırladığı “Bizim Tarihi Zenginliğimiz” projesi kapsamında alınan 240 bin Euro hibe ile Kırklareli Kültür varlıkları envanterinde kayıtlı olan, 19. Yüzyıl sonunda yapılan, Genç Osmanlı – Erken Cumhuriyet dönemi mimarisine sahip ilçemiz merkezinde bulunan eski Kız Sanat Okulu binası aslına uygun olarak restore edilecek.

     Vize Belediyesi Avrupa Birliği Proje Ofisi tarafından hazırlanan Vize Tabakhane deresi ıslahı ve çevre düzenlemesi projesi kapsamında alınan 113 bin Euro hibe ile Bölgede yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları ve yeşil alanlar oluşturulacak. Yine Vize Belediyesinin 277 bin Euro hibe almaya hak kazandığı Sokak Sağlıklaştırması projesi kapsamında ise Kale Mahallesi, Kale Caddesi -Karakol Caddesi Hamam Sokak - Hacı Çeşmesi Caddesi Yol Kaplaması Düzenlemesi çalışması yapılacak. – Nihat Demirel

1836 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
NECDET TEZCAN