• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Karayolları, yolları cam döşüyor

NİHAT DEMİREL- Karayolları yine programına sadık kalarak Pınarhisar Vize, Vize Saray arası yolları mıcır taşla doldurdu. Bundan 3 yıl önce de aynı senaryonun oynandığı yollarımızda, bildik senaryo yeniden oynanmaya başlandı. Senaryonun baş aktörü kar

Avrupalının köy yollarına dahi dökmeyi bıraktığı mıcırı, umarsızca her gün binlerce aracın geçtiği yollara döşeyen karayolları idarecileri, bütümlü sıcak karışıma göre fiyatının 4-5 kat ucuz diye döktükleri mıcıra araç camı karıştırarak sağlamlığı daha da arttırıyorlar.
     Pazartesi günü bu yol üzerinde seyrederken gözlerimin önünde camı tuzla buz olan ve dökülen camları elleri ile tutarak ani bir U dönüşü ile taşı atan aracı kovalayan bir Murat 124 ü izlerken adeta donakaldım. Yolda söz konusu olaydan yaklaşık 2 dakika önce seyrederken aşırı hızlı bir şekilde yanımdan geçen kamyonete bildiğim tüm duaları okumaya başladığım sırada, karşı yönden gelen 124’ün camının inişine an be an şahit olmuştum. Vah vah gitti milli servet yine diye düşünürken, sürücü aynasından arkaya bakarken gördüğüm manzara karşısında neredeyse küçük dilimi yutacaktım. O yıllara meydan okumuş olan Murat 124’ün yolda yaptığı ani U dönüşü ve bir çok araca taş çıkartacak olan 6 saniyedeki 120 ye çıkan hızı şaşkınlığımı bir o kadar arttırmıştı. Ancak o anda şaşırmanın sırası değildi. Ne yapıp edip, kendi aracımın camını kollamalıydım. Belli ki, Murat 124’ün 60 yaşlarındaki sürücüsü beni geçecek ve o kamyoneti yakalayıp hesabını soracaktı.
     Öylede oldu. Birkaç saniye içerisinde yanımdan ışık hızıyla geçen 124, benim aracımın camını kırmamak için ne kadar kenardan geçmiş olsa da yüreğimizi ağzımıza getirmişti. Az ileri de ise kamyonetin önünü kapatan 124 şoförü ile kamyonet şoförünün pantomimi başlamıştı. 
     Tabi bizde bu ortama “bu ne hız be kardeşim” diyerek camdan ortak olduktan sonra ağır ağır yolumuza devam ederken, 124’ün 6 saniyede ulaştığı müthiş hızı düşünür olmuştuk. Takiii o ana kadar.. Tartışma ortamından uzaklaştıktan 5 dakika sonrası piyango yeni sahibini bulmuştu. Kim mi o! Tabi ki biz.. Süzüle süzüle geldi ve ön cama kondu. Şimdi konduğu yer bana boydan boya bir hatıra oldu.
     İşte karayollarının çağ dışı kalmış mıcır döşemesi için sizlere küçük bir anı. Ama benzer bir senaryo 3 yıl öncede başıma gelmişti. Her ne dua okuduysam olmadı. Bu yılda oto camı sektörünün acımasız çarkının kurbanı oldum. Saygılarımla..
542 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
NECDET TEZCAN