• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’YE 30 YATAKLI DEVLET HASTANESİ YAPILIYOR

Vize Devlet Hastanesi yeni hizmet binası için Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıldı.

       VİZE HABER- Vizeli’lerin uzun süredir yapımını merakla bekledikleri yeni devlet hastanesi ile ilgili ihaleye çıkıldı. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanması amacıyla gazetemize gönderilen, Vize 30 yataklı devlet hastanesi ihalesi 19 Temmuz 2018 günü yapılacak. Yer tesliminden itibaren 500 gün içerisinde yapılması planlanan yeni ve modern hastane binasının yeri ise Aksanlar Tekstil (eski adıyla Gossard) fabrikasının üst kısmında bulunan eski askeri bölge olacak.
     Bilindiği üzere 2017 yılı mart ayı içerisinde Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü uzmanları tarafından proje ile ilgili saha çalışmaları yapılmış ve geçtiğimiz ocak ayı sonunda da zemin etüdü ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştı. Arsa alanı 32.304 m2 olan yeni binanın oturum alanı ise 4.131 m2 olacak. Kapalı alanı 15.816 m2 olacak olan yeni hastaneye birde helikopter iniş pisti inşaa edilecek.
     Yeni hastane binasında acil servis, üç ameliyat odası bulunan ameliyathane, 2 travay odası bulunan doğumhane, yataklı hasta servisleri, poliklinik odaları içerisinde transfüzyon merkezi bulunan laboratuvar, eczane, çekim odalı radyoloji birimi, transfüzyon birimi, merkezi sterilizasyon ünitesi gibi bölümlerde yer alacak. (N.D.)
2114 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
NECDET TEZCAN