• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YARIN 19 MAYIS

YARIN, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

YARIN, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
Yıl 1919, Mayıs’ın 16’sı bir gemi kalkıyor İstanbul’dan, adı Bandırma. Karadeniz’in hırçın dalgalarına aldırmadan yol alıyor ve 19 Mayıs 1919’da Samsun Limanına Mustafa Kemal’in önderliğinde varıyor.
     İşte o sıralarda, cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmişti. Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içindeydiler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, istilacıların siyasi emelleriyle birleştirmişlerdi. Millet, yaptığı savaşların ardından yoksulluk içinde harap ve yorgun düşmüştü. Bir kurtarıcıya, bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. Anadolu ateşi böyle yandı.
      Bu millet, öyle bir millet ki, tarihi boyunca esaret altında yaşamamıştı ve yaşayamazdı. Hangi zalim zincir vurabilirdi. Nitekim vuramadı da. Bu da bir yeniden varoluş destanıydı.
     İşte yarın, bu tarih onuruyla, gururuyla ayakta kalmak, bağımsız yaşamak isteyen milletimizin kurtuluş savaşının başlangıç tarihidir. 19 Mayıs’ta başlayan kurtuluş mücadelesinin ardından yeşeren genç Cumhuriyet, Atatürk tarafından genç nesillere emanet edilmişti. “Her şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır. Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum" diyen Ata'mız, bize sadece onu anmayı değil anlamayı da hatırlatmıştır. 
     Vize Haber Gazetesi olarak; Bu anlamlı günün 99. yıldönümünde Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.
KUTLAMALAR TÖREN ALANINDA YAPILACAK.
     Sabah saat 09.30’da başlayacak olan programda ilk olarak çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Ardından saat 10.30’da başlayacak olan bayram programında ise ilk olarak saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okunacak. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılacak ve şiirler okunacak. Anadolu Lisesi tarafından yapılacak olan Jimnastik gösterisinin ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sergilenecek. Ödül töreninin ardından program son bulacak.
1485 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN